• Търсене на имот

  • Новини

Медицински комплекс със СПА център строят в Плевен

Медицински комплекс със СПА център израства в плевенския квартал "Сторгозия". Инвеститор е РИМ ООД, представлявано от управителя Мажед Алкара. Проектът е на архитектурно бюро "Иво Петров архитекти" с ръководител на колектива арх. Иво Петров. Изпълнител на обекта е плевенската фирма "Карина 5". Консултант по време на строителството е инж. Мария Ангелова.
Сградата е свободно стояща и е разположена в ъглов имот, на две улици, с площ 540 кв.м. Застроената площ на обекта е 281 кв.м, разгънатата - 1851 кв.м.
Партерът на сградата съдържа два магазина, бюфет, зала за фитнес и лечебна физкултура и аптека. Магазините и аптеката са с входове директно от улицата, фитнесът - през входен вестибюл, а бюфетът е с два входа - към двора и през входния вестибюл.
Сградата е с две подземни нива, като първото е инсталационно и съдържа машинно, абонатно, помещения за ел. табла и ОВК инсталации. На второто сутеренно ниво е разположен СПА комплекс с плувен басейн, парна баня, сауна, солариуми, масаж, водни процедури. Басейнът е естествено осветен посредством английски двор, от който се излиза на партерно ниво.
На двата етажа над партера се помещава гинекологична клиника със стационар, като на първия етаж са разположени чакалня, амбулаторни кабинети, манипулационни и лаборатория. На втория етаж се намира стационарът, състоящ се от три стаи с по две легла, една с едно легло - изолатор, реанимация, операционна и кабинет за прием на болни.
Таванският етаж е зает от помещения за персонала като конферентна зала, помещения за отдих, кухненски офис и санитарен възел за инвалиди, достъпен от всички нива чрез асансьора на сградата.
По отношение на самото изпълнение конструкцията на сградата е стоманобетонов скелет с неносещи стени, като една част е скелетно-гредова, а другата - безгредова конструкция с гладка плоча. Фундирана е на обща фундаментна плоча. Покривът е плосък. Сградата е топлоизолирана с топлоизолация 5 см от експандиран пенополистирол. Парапетите на балконите и на покривните тераси към таванския етаж са стъклени от триплексно стъкло.
В СПА центъра ще се извършват набор от масажи, процедури в тангенторни вани, предвидени са сауни, турска баня, инфрачервена кабина, солариуми и козметична кабина. Той е организиран около общо входно пространство с рецепция и е достъпен през външен самостоятелен вход.


назад към всички новини
© 2008 - 2024