• Търсене на имоти

Договора за посредничество ви предпазва от много нежелани последици.

Ето по-важните от тях:

1. Вашият имот ще  го огледат много и най–различни хора с всякакви намерения. Добрият договор за посреднически услуги ви гарантира, че купувачите които оглеждат дома ви са регистрирани и квалифицирани.

2. Дори, когато сте  пренабрегнали някой от съветите и сте наели  недостатъчно компетентен брокер за недвижими имоти при съдебни спорове с купувача, вие ще имате сигурен свидетел.

3. Добрият професионалист в недвижимите имоти, не допуска до имота ви нерегистрирани или неквалифицирани клиенти. При квалифицирането на на клиентите си брокера разполага с пълен профил на купувача и точни данни за него.

В този процес изнудвачите  и мошениците обикновено се провалят. Защото, когато брокера започне да им задава дори и най–стандартните и елементарни въпроси, за да разбере техните желания и нужди, те започват да се чувстват неудобно и започват да гледат към вратата и бързо, бързо се спасяват.

4. За по-голяма ваша сигурност и за да тествате, още веднъж брокера, който сте наели, поискайте да ви покаже договора с купувача. Който няма такъв договор няма право да стъпва  във вашият дом.

5. Повечето хора се поддават на слухове за измами от страна на брокерите и избягват да сключват договори с тях. В 99.99% от случаите това не е вярно. Но ако имате и  най-малко съмнение не започвайте процеса с брокер, който ви няма доверие или вие му нямате доверие. Сделка с недвижим имот не е просто нещо.

6. Ако точка 5 не ви е убедила за правилният начин, тогава сключете договор вписан при нотариус.

7. Без договор брокера може да ви зареже на средата на сделката преди изповядането й при  нотариус. Може да ви зареже  и когато имате най-голяма нужда от него, при получаването на парите от продажбата.

8. Могат да се изтъкнат още много причини, но ние считаме, че и тези са достатъчни.

 

© 2008 - 2023