• Търсене на имот

  • Новини

Плаващ дом и от Confused-Direction

Дизайнерите от Confused-Direction решиха, че само мебелен дизайн не ги задоволява напълно и проектираха плаващ дом, изграден само от еко материали.

С размери 14 на 4 метра и височина 6,2 метра, къщата ще тежи общо 17 тона. Основният материал, използван в строежа на плаващия дом, е дървото. Стените, пода и дори покрива и понтоните са изработени от дърво. Понтоните представляват дървени кутии, обилно покрити с епоксидна смола, за да не пропускат вода. На покрива има малка зелена градина с чимове трева, за да могат собствениците на водният дом да се наслаждават на зеленина, дори когато са в гъстонаселен град като Амстердам, Лондон или Венеция.
Цената на къщата не е фиксирана. Има много възможности за поръчка на специализирани “екстри”, като соларни панели или ветрогенератори, които да захранват плаващия дом.

Немските дизайнери вече предлагат новата къща, като търсенето е голямо. Ако имате желание да станете горд собственик на къщата на Confused-Direction, можете да се свържете с тях директно на техния сайт - Confused-Direction, на сайта на проекта - www.schwimmhausboot.de


назад към всички новини
© 2008 - 2023