• Търсене на имот

  • Новини

На мястото на варненския завод "Димят"

На мястото на варненския завод "Димят" ще се построи луксозен бизнес център. За проекта "Бизнес и търговски център" ЕАД получи миналата седмица сертификат за инвеститор клас А от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев.
Инвестицията в проекта е 97.488 млн. лева, като в тях не са включени средства за купуването на земята. За строителството ще бъдат наети около 300 работници.
Инвеститор на бизнес центъра е Михаил Михов, собственик на марката "Леденика". Според него комплексът ще запълни липсата на висококачествени бизнес площи във Варна и ще предложи зали за големи изложения. Предвижда се изграждането да отнеме между 33 и 36 месеца, първата копка ще е след няколко месеца, каза Михов.
В комплекса ще има складове, търговска част с шоурумове и мострени зали, офиси клас А. Центърът ще бъде с шест надземни етажа с разгъната площ 89 682 кв.м и подземен паркинг за 1200 превозни средства. Паркоместа ще има и около сградата.
Предвижда се да бъдат изградени луксозни VIP офиси, отговарящи на всички европейски изиск­вания. На покрива ще има две хеликоптерни площадки за наематели на помещенията.
Външни панорамни асансьори ще осигуряват достъпа на хора и автомобили до последния етаж на сградата, всички магазини и изложбени зали ще имат външен достъп. Предвидено е и товаро-разтоварно депо за тежки и лекотоварни автомобили.
назад към всички новини
© 2008 - 2023