• Търсене на имот

  • Новини

Adharshila Vatika от пространствата Architecs в Ню Делхи, Индия

Тази сграда,е от победителите в конкурса за втора награда за цвят и форма се намира в Ню Делхи, Индия. Призовава Adharshila Vatika Детски център, архитектура проектирана от архитектите Spaces е преработка на съществуващо съоръжение, където акцентът на дизайна е да се поддържа функционални изисквания и характера чрез задържане на кота. Оригиналните истории два часа са били пуснати в средата на сайта, където всички стаи трябва да имат естествени вентилация. Плановете са били държани толкова лесно колкото е възможно с един прост коридор, свързващ всички пространства през централната търси двор.

Създаване на среда, в която се трансформира в детски пространство, с които те могат да идентифицират с районите и пространството не могат лесно да запомни и да се вървят наоколо. Сградата е работил по плана шестоъгълна форма приложен открит двор действащ като осигурено място на децата да играят.

Използването на цветове и форми, използвани в екстериора. По същия начин беше отразено в интериорните пространства. Преди всичко в изпълнение на сградата и избор на материали и цветове беше да не насипва характера на сградата, която е била предназначена за (от задържане от клиента, че той не трябва да приличам на търговския център). Ландшафтът е също важен аспект от дизайна, с прехода между две пространства, постигнати от материалите и техните цветове.


Spaces архитекти, Индия, да спечели награда в заслуги награди за DESIGNSHARE на 2008 г. и са единствените азиатски посредник да са постигнали на "заслугите" одобрение за 2008 година. Сградата кота бе получен чрез основни първични форми на кръгове, триъгълници и квадрати и е трябвало да се различава от замъка форма или приказка екстериор справедливо да го сурово Outlook.

nikiomahe.com

назад към всички новини
© 2008 - 2024