• Търсене на имот

Проектира се първият небостъргач във Варна

В края на месец октомври, в сайта за световна архитектура e-architect.com се появи макет на първия небостъргач в морската ни столица – Варна, което предизвика голям интерес, много коментари и вълнение. Името, което ще носи новото архитектурно чудо във Варна, е Astral Tower и ще е с височина 140 метра.
Новата 140 метрова сграда ще се намира на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Битоля“, срещу МБАЛ „Св. Ана“ и до големия магазин на „Лидл“. В момента теренът, предвиден за строителството на Astral Tower е зает от бензиностанция.

Архитект на небостъргача е арх. Светослав Станиславов от архитектурно студио STARH, а поръчката е на Astral Concept.

Предвижда се новата многофункционална сграда да има жилищни и офис площи, 4-звезден хотел, МОЛ, супермаркет, фитнес зала, кафе и ресторант, банки и офиси за здравни услуги.

В допълнение са включени високоскоростни асансьори и иновативни системи за сметосъбиране. Целият район около небостъргача ще бъде облагороден и озеленен, а фасадата на сградата ще бъде интегрирана с LED осветителни ленти. Всички 40 етажа от сградата ще бъдат с 360 градусова панорамна гледка към Черно море, а за нуждите на живущите и посетителите, ще бъде изграден 5 – етажен подземен паркинг.

Архитектурното студио STARH е посветено на идеята, проектът да пробие свежа, различна и смела визия. През последните години студиото е спечелило много национални и международни отличия в областта на архитектурата от известни архитектурни платформи.

Очакваме с нетърпение първият небостъргач във Варна, който ще промени изцяло облика на морския ни град.

https://www.stroiteli-bg.com/
назад към всички новини
© 2008 - 2021