• Търсене на имот

  • Новини

VIP – ОСТРОВ МАРИНА ВАРНА – ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ, 6 И 5-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС И МОРСКА ГРАДИНА

Проекта е възлов проект от Проектът “Супер Варна 2025”.

Съгласно идейният проект:

I. След провеждане на обществена дискусия за съгласуване на окончателен вид на проекта ще се изработи Дю Дилиджънс.

II. Планира се провеждане на инвестиционен форум със заинтересовани чужди инвеститори заявили интерес за участие в проекта.

III. Планира се реализация нa хотелски комплекс 6 и 5 Звезди и морски парк. Под проект на “Супер Варна 2025”, където се предвижда градът да се отвори изцяло към морето, чрез изграждане на международна марина Варна, със съвременно яхтено пристанище с над 300 яхтени места и международен круизен терминал от 5 терминала за круизни кораби на изграден нов остров във Варненското езеро и/или на изцяло частни терени – налични в избор за инвеститор извън Острова – Варна.
Във варненското езеро ще се реализира огромен зелен оазис /остров/ за отдих и почивка, морски парк съчетан с хотелски комплекс от над 10 хотела – 4, 5 и 6 звезди, развлекателни центрове и заведения. Отчитайки наличието на съществуващ остров и огромно езеро с достъп до морето, град Варна е природна даденост, която дава уникална възможност за реална реализация на проект в зелената лагуна в Европа – България. Изграждането на изкуствен остров сред морето е възможно, отчитайки опита по реализация на подобни проекти в Саудитска Арабия, но разходите за изграждане на защитни системи, брегови укрепителни съоръжения и поддръжка ще е колосална сума. В случая тази сума в разходи – не е необходима при наличие на частен терен извън Острова Варна във Варненското езеро.източник http://budnavarna.bg/
назад към всички новини
© 2008 - 2024