• Търсене на имот

  • Новини

Базираната във Варна строителна компания “Комфорт” подписа договор за 85 млн. евро

Базираната във Варна строителна компания “Комфорт” подписа договор за 85 млн. евро като главен изпълнител на строителството на Grand Mall Varna в морската столица, съобщиха от компанията инвеститор в проекта Orchid Developments Group.

Консорциум, воден от варненската строителна компания "Комфорт" и базираната в Израел компания за механични и електрически системи "Афкон Индъстрис груп" ще бъде главният изпълнител на Гранд мол Варна (Grand Mall).

Договорът за строителството беше подписан днес. "Комфорт" работи в областта на строителството от 19 години и до момента има завършени няколко десетки обекта - ресторанти, административни, промишлени и жилищни сгради, реконструкция на архитектурни паметници, модернизации и преустройства и др.,във Варна, Шумен, Св.Св. Константин и Елена, Златни пясъци, Слънчев бряг и други..

Според контракта израелската компания ще отговаря за изграждането на всички инсталации на Гранд мол. "Афкон Индъстрис груп" е създадена през 1945 година като дъщерно дружество на гиганта "Шломо Груп" и има дългогодишен опит както на терирорията на Израел, така и в Европа и Африка. Тя е специализирана в обслужването на търговски центрове, хотели, рафинерии, логистични и търговски центрове. Услугите, които предлага, са в сферата на електромеханиката, мениджмънта на сгради, изграждането и менажирането на системи за сигурност и противопожарна безопасност, паркинг системи, електрически и газови инсталации и други.

Според проекта, Гранд мол ще бъде изграден на пет нива и ще има повече от 220 магазина.

Общата му разгъната застроена площ (РЗП) ще бъде 200 хил. кв.м. Комплексът ще разполага с 51 хил. кв.м. чиста търговска площ. Инвестицията в него надхвърля 140 млн. евро.

По-голямата част от площите вече са отдадени под наем. В списъка влизат веригата за бързооборотни стоки Carrefour, която ще има свой хипермаркет с площ от над 10 хил. кв.м. Подписан е и договор с кино "Арена", което ще разположи мултиплекса си на площ от 2600 кв.м и ще разполагат с над 1200 места. Сред наемателите са още компании като Oviesse, Orange, Technomarket, Intersport, Terranova, Playlife, Tom Tailor, Guess и много др. Продлъжителността на договорите е между 10 и 30 години.

Освен търговска част проектът включва и офис площи. Те ще бъдат разположени в три кули с височина 76 м. Молът ще отвори врати през пролетта на 2010 г. Посетителите му ще разполагат с подземен и надземен паркинг с 1700 паркоместа.

назад към всички новини
© 2008 - 2023