• Търсене на имот

  • Новини

Бизнес център "Никулицел" е проектиран и ще бъде изпълнен съобразно изискванията на международните стандарти за клас А офис

Бизнес център "Никулицел" е проектиран и ще бъде изпълнен съобразно изискванията на международните стандарти за клас А офис сгради. Той отговаря и на всички нормативи за достъпна среда в урбанизирана територия и на противопожарните норми за високи сгради.

Инвестиция от над 5 млн. лв. ще реализира варненската компания "Вевас" ООД, каза за "Дневник" управителят Евгени Александров. Средствата ще бъдат вложени в изграждащия се бизнес център "Никулицел". Той ще бъде разположен на мястото на бившия "Електрон" - пресечката на едноименната улица и ул. "Генерал Колев", срещу сградата на кметство "Приморски". Парцелът, върху който ще бъде изграден центърът, е 1860 кв.м. Дълги години върху него беше разположен бившият комбинат за ремонтни услуги "Електрон".

Основната причина да се насочим към изграждането на бизнес центъра е засиленото търсене на офис площи с достатъчен брой паркоместа в централната част на града, каза Александров. По думите му основно предимство на бизнес център "Никулицел" е местоположението му. Районът разполага с много добри комуникации до останалите части на града. В непосредствена близост до него са освен сградата на районната администрация и Националната агенция за приходите (НАП), Агенцията по вписванията, както и много търговски обекти.

Целта ни е да предложим на пазара офис площи от клас А. Според класификацията на BOMA (Building Owners and Managers Associations) това е най-високият клас при бизнес сградите, които целят да привлекат най-реномираните компании. Обикновено подобни офиси предлагат цени и качество над средните. Бизнес сградите от клас А залагат на локацията си, както и на ярко пазарно присъствие.

Центърът ще бъде със застроена площ 1300 кв.м на 11 етажа, с три подземни нива. Общата разгъната застроена площ (РЗП) ще бъде 19 600 кв.м. В подземната част ще има 140 паркоместа. Те ще бъдат разположени на разместени нива, т.нар. система "Хюми", каза Александров. Сградата ще има и вграден трафопост, който да я обслужва. Отделно ще има още 22 паркоместа, които ще бъдат за кратковременно паркиране от клиенти.

Според проекта новият бизнес център ще отвори врати в края на 2009 г. Плановете на "Вевас" предвиждат всички офиси, които ще бъдат обособени, да бъдат продадени. Интересът е огромен. Част от партера и вторият етаж на сградата вече са предвидени за централа на клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) във Варна. Етажите от трети до десети включително са предназначени за офиси. Те са така планирани, че дават възможност за гъвкаво разпределение на пространствата. В сградата ще има и осветителна шахта, която да осигурява допълнително естествено осветление за вътрешните зони на сградата. На последния, единадесети, етаж ще бъдат разположени ресторант и фитнес зала, която ще обслужва потребностите на работещите в комплекса.

Бизнес центърът ще има два входа. Целта е да подчертават различните функции на сградата. Входът на банката ще бъде откъм ул. "Генерал Колев" с голям банков салон с 600 кв.м площ и публичен сейф. Вторият вход ще бъде за офис частта и ще е от ул. "Никулицел". За всеки от етажите в нея са предвидени отделни минибюфети.

назад към всички новини
© 2008 - 2023