• Търсене на имот

  • Новини

Изграждането на бизнес центъра "Сентрал пойнт" на "Каргоекспрес" ще довърши карето срещу общината

Изграждането на бизнес центъра "Сентрал пойнт" на "Каргоекспрес" ще довърши карето срещу общината, затворено между бул. "Сливница", бул. "8-ми Приморски полк", ул. "Опълченска" и ул. "Георги Раковски". Там офис комплекси строят и "Комфорт" и инвестиционния фонд "Лендмарк". Срокът, в който трябва да бъдат завършени и трите сгради, е 18 месеца.

Бъдещият център на "Каргоекспрес" ще бъде съставен от две тела пет- и десететажно, построени върху терен 1360 кв.м. Като функционалност сградата ще бъде с офисна и жилищна част. Общата разгъната застроена площ ще бъде 11896 кв.м, която включва и две и половина подземни нива. Пространството е предвидено за паркинги с площ 3622 кв.м и около 88 паркоместа с отделен вход от ул. "Георги Раковски". Част от тях ще бъдат продадени заедно с апартаментите на бъдещите собственици, друга част ще се ползват от наемателите на офиси, а останалата ще бъде за обществено ползване.

От първия до петия етаж ще бъде разположени офисите с разгъната застроена площ 4200 кв.м. Бизнес помещенията ще бъдат от т.нар. отворен тип пространства (оpen space), които позволяват по-гъвкаво и функционално разпределение на работните места в помещенията. Те ще бъдат с двойни подове, в които да се монтират компютърните кабели. Наличието на двоен под дава възможност на наемателите да са гъвкави и да местят работните места според нуждите си, без да прокарват кабели в целия офис. На практика това ще бъдат единствените от типа оpen space площи в центъра на Варна. Те ще бъдат с обща климатизация и поддръжка. Офисите няма да се продават, а ще бъдат отдавани под наем.

От петия до десетия етаж са предвидени за луксозни апартаменти. Тази част ще бъде със самостоятелен вход и асансьор от страната на бул. "8-ми Приморски полк". Повечето жилища ще имат изглед към морето от големи тераси. Средната площ на апартаментите ще бъде между 100 и 170 кв.м с по две бани. Общата разгъната застроена на жилищната част е 2500 кв. метра. Архитект на "Сентрал пойнт" е софийското архитектурно бюро "Проин" ЕООД с проектанти арх. Даниел Вълканов и арх. Инга Данчева . В апартаментната част на 300 кв. метра ще бъдат изградени фитнес център и "витамин" бар за нуждите на служителите и живеещите в сградата.

назад към всички новини
© 2008 - 2023