• Търсене на имоти

Апартамент в Петият Елемент, Оферта №:7831

Тип на офертата: Продава
Населено място: Варна
Район: Чайка
Площ: 70 кв.м.
Строителство: тухла
Година на построяване: 2022
Дограмата: Окачена фасада
Стаи: 2
Етаж: 3
Асансьор: да
Изглед: Към Море
Изложение: юг

10
мин.

15
мин.

2
мин.

5
мин.
Офертна цена: € 154 000 / (2 200 €/кв.м.)БАЛИНОВ ИНВЕСТ продава източно жилище с една спалня разположено на трети жилищен етаж в модерна сграда първа линия срещу морската градина.


Петият елемент / The 5th Element


Петият елемент е многофункционална жилищна сграда със строга и елегантна фасада, отговаряща на мащаба ?. Позициониран в квартал Чайка, един от най-предпочитаните за живот квартали в град Варна. Имотът е с правоъгълна форма и се намира на първа линия, успоредно на бул. Княз Борис I. В непосредствена близост до Морската градина и Делфинариума. Апартаментите са с морска гледка.

За да получи собствена индивидуалност сградата е решена с подчертана линия. Белите елементи на фасадата създават динамика и движение. Функцията е преобладаващо жилищна, планирана така, че всички апартаменти да имат прекрасна морска гледка. Сградата е развита на петнадесет надземни и два подземни етажа. Паркирането е изцяло подземно, така че наземната площ да се усвои за богато озеленена градина. Първите етажи са предвидени за магазини, фитнес, офиси и ателиета. На последния етаж са разположени само два големи апартамента, които се открояват с големи прави стай и неповторима гледка. Сградата ще бъде построена с най-съвременни материали, доставени от пазарните лидери в строителния бранш, с идеята да се постигне качествена среда на живот.

Дизайнът и проектирането на обекта са идея на едно от най-добрите и доказали се архитектурни студиа в страната, а именно STARH Stanislavov architects.

Жилищна сграда The 5th Element“ разполага с 71 апартамента, 16 ателиета, 3 магазина и 3 офиса. Обектите се предлагат завършени по БДС и са разпределени в 3 самостоятелни входа. Площта на апартаментите варира от 64.81 кв.м. до 322.69 кв.м., за жилища с една, две и три спални. Помещенията са с прави форми, нормални размери, лесни за обзавеждане с висока степен на енергийна ефективност. Височината на етажите е 3,00м., а на търговските площи 3.05м.. Предвидено е в самите апартаменти да няма носещи колони, шайби и трегери, благодарение на по-високата плоча от 25см., и по-високия клас бетон.

The 5th Element“  е изграден върху парцел с площ от 2196кв.м.. Разгърнатата застроена площ на проекта е 14 880кв.м.

РАЗСТОЯНИЯ:
200 м. – от Морска градина
450 м.- от ДКЦ Чайка
450 м. – от ОУ Захари Стояново, МГ Д-р Петър Берон, ОУ Г.С.Раковски и ГПЧЕ Йоан Екзарх
500 м. – от ДГ 22 Мечо Пух и ДГ 21 Калина Малина
500 м. – от Зоологическа градина
3,3 км. – от Катедрален Храм

УДОБНИ АВТОБУСНИ ЛИНИИ: 9, 14, 17а, 39, 409 в посока Центъра, ЖП гара, Галата, кв.Владиславово, Аксаково, както и в посока к.к. Златни пясъци.Фасадни материали:

Вентилируема окачена фасада с фиброциментови плоскости – Cembrit (Дания). Използването на фиброцимент при вентилируемите фасади съчетават в себе си както съвременна визия, така и висока степен на изолация, позволяваща намаляване на разходите за енергията. Както знаем, използването на вентилируеми фасади създават условия за естествена вентилация, като също така намаляват драстично влагата по стените и елиминират проблема с конденза, позволявайки на сградата да “диша”. Внимателно подбраните съставки на фибро-циментовите плоскости Cembrit осигуряват на материала уникална комбинация от лекота, технически характеристики и изключителна здравина. Cembrit имат свойства, които ги правят идеални за проектиране и строителство, където се изисква комбинация между материал с привлекателен външен вид, който да е лек и дълготраен. Фасадните плоскости на Cembrit издържат години, десетилетия, а понякога и векове, изложени на суровата слънчева светлина, големи температурни колебания и безмилостни климатични условия. Фибро-циментови плоскости Cembrit отговарят на най-високите изисквания за пожароустойчивост – А2-s1-d0.
Алуминиева дограма Reynaers – Master line 8 или CS77 (Белгия) Reynaers CS 77 е високо-изолирана прозоречна система, която отговаря на най-високите изисквания за термална изолация, стабилност и сигурност. Уникалната концепция на системата я прави перфектна и изключително подходяща за тройно остъкляване. По отношение на стандартните приоритети като: звукоизолация, водо и въздухо-непроницаемост, както и на специфични приложения като: куршумозащита и пожароустойчивост Reynaers CS 77 отговаря на най-строгите Европейски стандарти.
Стъклопакети с високо селективно стъкло – Guardian SunGuard 70/37 (USA). Мултифункционално селективно стъкло с висока светлопропускливост. Много добър соларен фактор, подпомагащ слънцезащитата. Стъклото е закалено, което представлява вид безопасно стъкло с неколкократно усилена издръжливост, която отговаря на натоварвания при бурни ветрове и пороен дъжд с градушки.
Стъклени парапети от триплекс 8.2.8.мм закалени прозрачни стъкла с алуминиева носеща конструкция.
Тавани на лоджии и части от северната фасада – фасадна система на BAUMIT
Асансьорни : предвидени са общо 5 броя за трите входа. Във вход „А“ – апартхотел за общо 10 апартамента се предвижда 1 брой асансьор от висок клас. Във входове „Б“ и „В“ са предвидени по 2 асансьора за всеки вход. Многофункционален асансьор предлагащ изключителен комфорт и авангарден дизайн, от които се нуждаете, за да надминете очакванията и на претенциозните пътници с истински стил.
В подземния гараж с предвидени 125 бр. места за паркиране.
Поддръжката на „The 5th Element“ се предоставя на домсъвета на етажната собственост, за избор на фирма - професионален домоуправител.
Обслужващите площи са ситуирани в близост до входа, което намалява рискът от пренаселване на комплекса с външни посетители, за да се осигури по-добър комфорт на живот.
Ако искате да представите своя бизнес по-най добрия начин или да направите инвестиция можете да закупите търговско помещение. На партерно ниво са разположени три търговски помещения. Магазините са с геометричнни правилни очертания с големи витрини, лесни за оборудване и оптимално оползотворяващи пространства. На втория етаж са разположени три офиса.

Основни предимства и характеристики
Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в Подробния устройствен план, като разработката не цели количествено, а качествено застрояване.
Разработката предлага сграда с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани в среда с богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване на разумна цена.
Предвиден е вътрешен двор, преливащ в парк, богато озеленен и благоустроен с детска площадка и зони за отдих.
Разработката отговаря на изискванията за достъпна среда.
Правоъгълна функционална схема, отговаряща максимално на съвременните изисквания за обитаване.
Апартаментите са проектирани с източно или южно изложение.
Максимално унифициране на сградита, което води до по-добър архитектурен ансамбъл и композиция.
Осигуряване на паркирането в подземен паркинг на две нива, без това да нарушава комфорта на обитаване.


Добави офертата към "Моите имоти"
Изпратете запитване за имота
Запитване за оферта:
Оферта №:7831 - Апартамент в Петият Елемент
Офертата е публикувана от
Име: БАЛИНОВ ИНВЕСТ
Тел: 0898703131
e-mail: office@balinovinvest.com
Заповядайте в нашия офис на адрес :


 

назад
© 2008 - 2023