• Търсене на имот

  • Новини

Музея на шоколада на Nestlé в Мексико Сити

Завършен е музея на шоколада в Мексико. Архитектурният проект е на местното архитектурно бюро Rojkind Arquitectos, известно със своите нестандартни и интересни идеи.
Определено нестандартно решение за музей. Може би повече би отивало на музей за модерно изкуство, но въпреки това Музея на шоколада е крайно интересно архитектурно решение, както като форма така и като цвят и дори интериор. Трудно би било да опишем този проект с думи, така че най-добре вижте снимките.

Музея на шоколада е разположен съвсем близо до фабриката на Нестле в Paseo Tollocan близо до Toluca в Мексико Сити. Идеята му е да показва на посетителите на фабриката как се прави любимият им шоколад в приятна и ведра атмосфера, без да се допускат външни лица в стерилните производствени мощности. Това е първият музей на шоколада построен в Мексико и е построен съвсем близо до местната магистрала. Освен за музей, сградата допринася и за новия имидж на модерната фабрика.

Фасадата на музея е дълга 300 метра и има площ от 634 квадратни метра. Сградата е трябвало да бъде построена само за 2.5 месеца (включително дизайна и проектирането), което е наложило работа на три осем часови смени.

Дизайн концепцията на архитектурния проект наподобява модерна структура, нагъната подобно на Японското изкуство Оригами и е отделена от земята, за да изглежда лека, ефирна и неангажираща. Формата е подбрана по този начин, за да се хареса на най-големите фенове на шоколада - децата, които ще са и най-честите посетители на музея.

Интериора е решен в бяло, което определено допринася за това помещенията да изглеждат широки.
Столчетата за посетителите са малки, подобни на кубчета шоколад.archzine.com
назад към всички новини
© 2008 - 2023