• Търсене на имот

  • Новини

Фамилна къща в Швейцария от Gus Wüstemann

Архитектът Gus Wüstemann е създал много интересна фамилна къща с нестандартно, но много функционално разпределение по вертикала. Освен перфектна архитектура къщата има и изглед към езерото Цюрих в Швейцария.

Може би най-интересното в къщата Feldbalz е триетажното вертикално разпределение на пространството. Първият етаж еотделен за общите части - там е всекидневната, трапезарията и кухнята. Там е мястото, където се посрещат гости и семейството се събира за вечеря. Вторият етаж е отделен изцяло за малките обитатели на къщата - децата. Няма начин да не забележим вниманието на архитекта към малките сладури и стремежа му да им осигури удобство. Забележете стълбите “половинки” създадени специално за да може малките крачета да се изкачат до техния етаж удобно и без усилия. “Детският” етаж има и директна външна връзка с градината и басеина посредством външна стълба.
Последният етаж е отделен за родителите. Той е и най малък като площ, но разполага с обширна тераса с прекрасен изглед. Също така има и бърза вътрешна връзка с другите два етажа на къщата.
Интериора на фамилният дом е също толкова модернистичен колкото и архитектурата му и е сякаш свързан с външното пространство чрез огромни прозорци. Парапетите на къщата също са подбрани, така че да не закриват прекрасната гледка и са направени от прозрачно закалено стъкло.

назад към всички новини
© 2008 - 2023