• Търсене на имот

  • Новини

Сграда на годината 2008 !

Три сгради във Варна и една в Бяла са сред номинираните в националния конкурс „Сграда на годината”. Най-забележителните постижения на архитектурата, най-оригиналните идеи и новаторски решения в строителството ще бъдат отличени за седма поредна година.

Мол Варна ще спори за „Сграда на годината” в категорията ‘Търговски сгради’. Автори на проекта са архитектите от Chapman Taylor и ЛАГИС. Сред кандидатите за приза в категорията ‘Жилищни сгради или комплекси’ са комплекс "Бутик резиденс" / м-ст Траката, арх. Пламен Петров / и "Вива 2" /ул. "Студентска", арх.Мартин Христов/. И трите обекта са изградени от варненската строителна фирма “Планекс”.

В категорията 'Ваканционни хотели' сред номинираните е Бяла Бийч Ресорт в Бяла с архитект Симеон Саралиев и изпълнител ГБС Варна.

Участие в конкурса са заявили над 80 обекта, които ще се състезават за призови статуетки в 9 категории. Кандидатурите са на жилищни и бизнес сгради, търговски, промишлени и ваканционни комплекси от София, Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе, Ловеч, Търговище, Кърджали, Смолян, Разлог, Девин, Пещера, Пирдоп, Балчик, Созопол, Св. Влас, Самоков, Пампорово, Банско, Сандански и Боровец.

DarikNews.bg

Акцент в седмото издание на конкурса са екологичното и устойчиво развитие на сградите и осмислянето на градската среда.

Отличените ще бъдат обявени на 15 декември 2008 г., на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов” в София. Победителите ще бъдат определени от 20 членно жури, съставено от представители на браншовите организации, български и чуждестранни професионалисти от бизнеса и културните среди.

назад към всички новини
© 2008 - 2023