• Търсене на имот

  • Новини

Модерен бизнес център срещу община Варна

В бизнес центъра са вложени 3.5 млн. евро, като част от парите са осигурени със собствени средства, а друга част - с банков кредит. Офисите ще бъдат от клас А. Общата разгъната разстроена площ е 6500 кв.м. Бизнес центърът е от т.нар. отворен тип пространства, които позволяват по-гъвкаво и функционално разпределение на работните места в помещенията. Те ще бъдат с двойни подове, в които да се монтират компютърните кабели. Наличието на двоен под дава възможност на наемателите да местят работните места според нуждите си, без да прокарват кабели в целия офис.

На практика това са единствените площи от този тип в центъра на Варна. Това са и мотивите на инвеститорите за помещенията да бъдат искани най-високите наеми. В момента в бизнес парк Варна, който предлага луксозни офиси от същия тип, наемите се движат между 10 и 15 евро за кв.м. 'Не се притесняваме, че офисите ще останат празни. Още с обявяването на намерението да построим този център започнаха да идват заявки от доста кандидати, много от тях от София', посочи Атанас Костурков.

В бизнес центъра засега щe се помещават офисите на Кoмфорт ООД, на Д-Транс ООД, банков клон на Сосиете Женерал Експресбанк и нотариална кантора, които ще заемат около 1/3 от площта. Останалите пространства са предназначени за наематели. Сградата ще разполага и с подземен гараж на две нива. Проектът за новата бизнес сграда е на проектантски екип начело с арх. Ваня Караджова.

в. Дневник


назад към всички новини
© 2008 - 2023