• Търсене на имот

  • Новини

Кит плажа къща, Австралия от Сашо Попов архитектите

Тази къща дизайн, Кит плажа къща се намира в южния край на кит Бийч, Австралия, ранен Идеята беше на дървени сандъци паднали от кораба и измити до брега. Разработено от Сашо Попов архитекти, артикулират идеята за модернист подход към полуостров традиционния концепцията за beachside жилище. Допълнителна образи на дървени сандъка лежи в пясъка държат идеята принципа на място. От улицата, визуалното изображение е от черна кутия с очи всяка страна да поеме вписването и стълбите.

Кутията осигурява жизнено пространство, като същевременно защитните тържествено на enveloping дървени оръжия осигурява светлина, въздушна циркулация, вентилация и предвижда оглед коридорите на плажа от пътищата, поддържане на обществения любезност. Слънчеви печалба е била постигната чрез създаването кухини enveloping между външната стена и вътрешната "клетка", която лежи в основата на централната сграда, което позволява проникването светлина от север чрез отворено за нищожен от едната страна и от западната страна посредством двоен многопластово стъкло бял покрив с обратна страна. На влизат в сградата, посетителят е изправен голям стъклен прозорец с изгледи към плажа, flanked с три етажа, висока бетонна стена суровини.

Влизането ниво етаж се състои от живеещия с трапезария и кухненски зони. Южния коридор и предвижда кръст поток вентилация, стълбищни връзки, естествено успокояващ и вътрешна светлина от тавана. Терасата на главната спалня, която е на последния етаж, е прободен да позволи светило, за да проникнат на палубата по-долу. Въпреки че сградата се издига три часа storeys, драматичната конзола от най-добрите два етажа позволява на масата на сградата да се яви да кръжа над земята. Това от своя страна предвижда сянката на басейн и забавни площ на партерния етаж. Цялата massing е облечен в черно рециклирани дървесни и форми обратен оформени черни структура към улицата с плаващи, което позволява гледки към хоризонта.
nikiomahe.com

назад към всички новини
© 2008 - 2023