• Търсене на имот

  • Новини

Шест варианта как да оформим кухненският си кът

В кухнята има три основни работни центъра в кухнята - за съхранение /хладилника/, за почистване / подготовка /мивката/и център за готвене/фурна/. Подреждането на тези работни центрове в оформление, което прави т.нар. работен триъгълник, помага за приготвяне на храната и е важно за комфорта и удобството на ползвателите. Как обаче да оформите вашата кухня така, че да бъде възможно най-добрата за вас.

Кухня - галерия

Разположете трите работни центъра на два срещуположни плота. Това оформление се среща в дълги и тесни помещение, често превърнати допълнително в кухня.

Кухня на една стена

И трите работни центъра са разположени само на един плат, като мивката е в центъра. Всеки център трябва да бъде на достатъчно разстояние един от друг, за да има достатъчно място за движение между тях. Този тип оформление се среща в много малки пространства - като студио или гарсониера.

Кухня с полуостров

Ако нямате място на стената, но имате достатъчно широко помещение, помислете за плот в средата. Тук може да позиционирате мивката, например, а плотът е достатъчно широк, да ползвате и като зона за хранене.

U-образна кухня

Това оформление разпределя три работни центъра между отделни плотове, формиращи "U". Той е най-ефективният вариант и е идеален ако разполагате с широчина и дължина от поне 2.5  метра. Създаденият работен триъгълник позволява логическа последователност на работните центрове с минимални разстояния между тях.

L-образна кухня

Това оформление заема две стени в стаята, формиращи "L". Подходящо е за зони с врати или прозорци на две стени на помещението, като осигурява допълнително пространство за други дейности като хранене или гладене.

Кухня с остров

Тук има допълнителен плот, разположен в центъра на стаята, който може да побере мивка или рафтове отдолу. Островът може да функционира и като  маса за закуска или бар. Той трябва обаче да има достатъчно голям плот за всичко. Подходящ е за големи квадратни кухни в къщи и просторни жилища.

Източник:idei.bg
назад към всички новини
© 2008 - 2023