• Търсене на имот

  • Новини

Две към едно в полза на предлагането

7.7.2011.

Предлагането е 70%, а търсенето – 30% от пазара. Това се състоянието на пазара на недвижими имоти в началото на юли.  Съотношението две към едно в полза на предлагането се отнася не само за жилищни имоти, но и за офиси. Причината за подобни данни са кризата и липсата на предприемачи. Чуждите компании са все по-малко на българския пазар, което води до освобождаване на офис площи, а от там и жилищни.

Новото, което се наблюдава на пазара от няколко месеца е, че хора, които заемат мениджърски позиции и са с добри доходи, избират варианта наем, а не покупка на имот. Причината да не се насочват към придобиване на собственост от една страна са високите лихвени проценти по заемите, а от друга – все още несигурността дали ще успеят да запазят сегашната си позиция, респективно доходи.

Клиентите, които все пак са избрали варианта да купят жилище, трябва да гледат не само лихвения процент, но и да се опитат да договорят индивидуални условия с банките, като се отчете сумата, която ще се вземе като заем, за колко време ще се погасява, размера на месечните вноски и други.

imot.bg
назад към всички новини
© 2008 - 2023