• Търсене на имот

  • Новини

Нов спортен комплекс отваря врати за началото на

Първият по рода си покрит комплекс с изкуствена трева и с настилка за футзал ще зарадва варненските любители на най-атрактивната игра до началото на месец юни.

Съоръжението ще е разположено на площ от 4 декара в морската градина на Варна на мястото на блъскащите колички до зоологическата градина (над ресторант "Хоризонт"). Миникомплексът ще разполага с две футболни игрища, като едното ще е с изкуствена трева, а другото с универсална настилка терафлекс за футзал, която ще бъде съобразена с изискванията на УЕФА.

През зимата игрищата ще се покриват със специален за целта балон, който да осигури на любителите на двата вида спорт най-добри условия за игра и в най-студеното време. Футзалното игрище ще е със стандартните размери, като настилката ще е специално подбрана, за да отговаря на всички стандарти за този атрактивен спорт. Една от целите пред собствениците ще е градското първенство, както и мачовете за Купата на България по футзал да се провеждат там заради много по-добрите условия, които ще предлага отопляваният комплекс. Теренът с покритието терафлекс ще бъде мултифункционален, тъй като на него при желание може да се играе тенис на корт, както и други видове спорт.

Синовете на легендата на „Черно море” Тодор Марев ще водят школа по футзал. Братя Мареви, които са и национали на България по футзал, ще обучават децата от най-ранна възраст. Другото, с което ще са ангажирани Бойчо и Боги, е организирането на всякакви видове турнири както по футбол на малки вратички, така и по футзал.
назад към всички новини
© 2008 - 2023