• Търсене на имот

  • Новини

Одобриха концесионера за изгражането на паркинга до Община Варна

Общинските съветници от комисията по собственост одобриха днес концесионера, който ще изгради паркинг с 401 места до сградата на община Варна. Единственият кандидат, явил се на конкурса и отговарящ на условията е софийската фирма „Реалис Кънстракшън“, стана ясно по време на заседанието.

Паркингът ще бъде на четири нива – три подземни и едно надземно. Всяко от подземните нива ще разполага със 103 места, а надземното - с 92 паркоместа. Ще бъдат осигурени и 16 места за хора с увреждания. Връзката между етажите ще се осъществява посредством спираловидна рампа, а в пешеходните зони ще има асансьори. Инвестицията е в размер на почти 8 млн. лв. Паркингът ще бъде с денонощен режим на работа. За автомибилите на фирми и офиси в центъра ще бъде дадена възможност и за месечен абонамент за престоя от 19 часа вечерта до 7 часа сутринта. Концесионната вноска за общината е бъде 2% от брутните приходи, но не по-малко от 55 000 лева.

За да стане факт, решението трябва да бъде одобрено и на сесия на местния парламент. След това съветниците дават три месечен срок на кмета да подпише договора за концесия. Самото реализиране на проекта пък ще отнеме до 30 месеца.


морето.нет

назад към всички новини
© 2008 - 2023