• Търсене на имот

  • Новини

139 нови паркоместа в центъра на Варна след реконструкцията

139 нови паркоместа ще бъдат осигурени след завършване на реконструкцията в централната част на града (в района около булевардите „Сливница” и „Княз Борис I”, улиците „Любен Каравелов”, „Братя Миладинови), заяви на кметския брифинг днес зам.-кметът арх. Венелин Жечев. 

По думите на арх. Жечев целият проект по реконструирането на улиците и тротоарите в тази част на града ще бъде завършен до края на следващия месец, а общата сума за реализацията му възлиза на 2,5 млн. лв. 

Реконструкцията не е каприз, а се вписва в общия смисъл на организацията на движението в централната част на града, обясни Венелин Жечев. 

Пак по информация на заместник-кмета по архитектурата по ул. „Девня” работата ще продължи до края на годината. Известно облекчение за трафика обаче може да се очаква към 10-12 септември, когато едното платно ще бъде отворено за движение. 

Ул. „Дрин” пък обещават да бъде готова още до края на този месец. Забавянето там се дължало главно на павилионите, които трябваше да бъдат премахнати. Предстои да започне реконструкцията на ул. „Атанас Москов”, както и работата по бул. „Република” и „Цар Освободител”.
източник : moreto.net
назад към всички новини
© 2008 - 2023