• Търсене на имоти

Жилище в стилна сграда, Оферта №:6477

Тип на офертата: Продава
Населено място: Варна
Район: Център
Площ: 67 кв.м.
Строителство: тухла
Година на построяване: 2017
Тип на отоплението: Климатик
Дограмата: PVC
Паркинг: да
Стаи: 2
Обзавеждане: Без
Балкони: 1
Асансьор: да
Изложение: юг

15
мин.

5
мин.
Офертна цена: € 79 800Продавамe ателиета, двустайни и тристайни жилища в централната част на 10 минути пеща от центъра на града и Катедралата.
Сградата е тухлена, качествено строителство, апартаментите се издават по БДС.  
Сградата разполага с  Италиански асансьор. Изградена е система за кабелна телевизия във всички стаи и инсталация за цифрови телефони и кабелен интернет. При изпълнението на сградата са вложени последно поколение шумо- ,топло- и хидроизолационни материали.

Има възможност за закупуване и на парко места: паркоместа в подземен паркинг по 8 000 евро. Паркоместа в двора по 8 000 евро. 

Всяко жилище в сградата има охранителна инсталация.

Във всички апараменти на сградата е изпълнена сложна индивидуална инсталация за климатизация, включваща фреонови тръби, кабели за управление между вътрешни конвектори и външни компресори,захранващи кабели и тръбни разводки за отвеждане на конденза на вътрешните и външните тела към канализацията на сградата,включително и носещи стойки. Всички компресори на климатиците ще бъдат на  фасадата към вътрешен двор.

Във всички апартаменти е изпълнена двойна инсталация за захранване с телевизия и интернет. Какво означава това ?

Всяко жилище има 2 бр. инсталации с възможност, в зависимост от желанията си, клиентът да покани оператор на Сателитна технология или подземна технология с оптичен кабел или коаксиален кабел. На покрива на сградата е изградена площадка с конструкция за монтаж на сателитни чинии.

Всички инсталации: гореописаните, част Електро, част ВиК слаботокови и други са филмирани индивидуално преди изпълнението на мазилките и шпакловките. Филмът за всяко жилище ще бъде предаден на съответния клиент.

Гореописаните мерки имат за цел дългосрочно да запазят непреходния архитектурен облик на сградата,защото тя ще бъде отличителна за града и жилищата в нея са за хора с изявено чувство за  градска естетика.

 

Стълбищната клетка е с луксозно изпълнение с гранитни настилки внос от чужбина- в комбинация от два цвята,парапети от ковано желязо с цвят стара мед.

Сградата е с 6 нормални жилищни етажа над партерната част от магазини. 6-тият етаж не се предлага за продажба,защото е зает.От 4-ти и 5-ти /предпоследен / етаж се открива гледка с морска панорама и от двете фасади.От тези етажи се наблюдават в целия им блясък камбанариите на Катедралния храм „Свето Успение Богородично” и църквата „Света Петка”.

На 150 м от сградата се намира парка на църквата „Света Петка”, а на 200 м е парка на Община Варна с Фонтаните.

От терасите на апартаментите има пряка видимост към една от забележителностите на нашия град – Историко-художествения музей /т.н. Девическа гимназия/.

Тези факти показват недвусмислено уникалната локация на сградата в идеалния център на град Варна.

 

А сега малко история…………

 

В този парцел, преди започване на новото строителство, имаше стара масивна двуетажна сграда с терасиран двор, с метални нитовани носещи елементи, внос от Австрия през 1904 г., стари тухли по-добри от сегашните/за съжаление/. Собственик на този дом е Генерал Майор Арабов – началник на гарнизон Варна.Цар Борис III често е посещавал този дом с адютантите и гвардейците си,играел е шах с генерала.

Живо доказателство за това е 90-годишния жив син на Генерала – Адвокат Илия Арабов, който е бил малко момче.


Добави офертата към "Моите имоти"
Изпратете запитване за имота
Запитване за оферта:
Оферта №:6477 - Жилище в стилна сграда
Офертата е публикувана от
Име: Калоян Балинов
Тел: 0896611177
e-mail: office@balinovinvest.com
Заповядайте в нашия офис на адрес. :
 гр.Варна, Гаров площад "Славейков" № 4 а
Телефони за връзка:  + 359 52 608 111           +359 896 611 177
Пишете ни на:  office@balinovinvest.com
назад
© 2008 - 2017 Всички права запазени — Created: izberisi.com