• Търсене на имоти

Двустайни жилища с контролиран достъп, Оферта №:6410

Тип на офертата: Продава
Населено място: Варна
Район: Гранд Мол
Площ: 73 кв.м.
Строителство: тухла
Година на построяване: 2018
Тип на отоплението: Климатик
Дограмата: PVC
Стаи: 2
Етаж: 1
Балкони: 1
Асансьор: да

10
мин.

15
мин.

10
мин.

1
мин.

5
мин.
Офертна цена: € 49 217
БЕЗ КОМИСИОНЗАТВОРЕН ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС  

Концепцията на жилищния комплекс е подчинена на идеята за Меандъра - разпространен в древността геометричен орнамент във вид на линии, пречупващи се под прав ъгъл и многократно повтарящи се в ред. Абстрактен в същността си, орнаментът придава характерен геометричен акцент и въздействие. Той символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство. Меандърът стои еднакво добре в графичен и пластичен (триизмерен) вид. Името „Mеандър“ произлиза от античното наименование на реката Меандро, чието речно корито представлява поредица безкрайни витиевати завои. Меандърът е елемент, който се използва периодично през епохите - през римската, византийската, класицизма, викторианската, Ар деко.

Вдъхновени от силното въздействие на Меандъра, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Всички апартаменти имат благоприятно изложение. Само 18% от фасадните стени са изложени на север. Всяко друго градоустройствено решение би увеличало многократно процента на жилищата със северно, североизточно и северозападно изложение.
Създадохме съвременен архитектурен ансамбъл от шест сгради, обединени в богата паркова среда с добре обмислена и организирана инфраструктура. Декоративната водна площ в центъра на композицията е продължение на идеята за уникалния природен феномен ¬ Меандър. 

Спокойствие, сигурност и хармонична жизнена среда в централната част на града.

Шест жилищни сгради, потънали в зеленина и уют. С денонощна охрана и ограничен достъп. 

Просторни жилища с реални размери на помещенията. Всички те - с благоприятно географско разположение. Паркоместа, достатъчни да задоволят нуждите на съвременните семейства, които често разполагат с повече от една кола. 

Жилищният комплекс е разположен на 5 минути с кола или на 2 спирки с удобния обществен транспорт от Катедралния храм "Свето Успение Богородично".

На 5 минути пеша от най-големите търговски центрове в града, от стадион, спортни площадки, училища и детски градини.

Концепцията на жилищния комплекс е подчинена на философията на Меандъра. Разпространеният в древността геометричен орнамент във вид на линии, пречупващи се под прав ъгъл и многократно повтарящи се в ред,  символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство.  

ПРЕДИМСТВА И ХАРАКТЕРИСТИКИ

Жилищен комплекс на площ от 12 декара, от които са застроени само 2,5 декара. Останалите 7,5 декара са зелени и водни площи, детска площадка.

·         С контролиран достъп;

·         24 часа видеонаблюдение и жива охрана;

·         Водни площи и детска площадка в комплекса;

·         334 паркоместа - 199 подземни паркоместа, 135 открити паркоместа.

 Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в ПУП. Kато разработката не цели количествено, а качествено застрояване.

Създаден е модерен ансамбъл от жилищни сгради за целогодишно обитаване, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор на разумна цена.

Разработката предлага сгради с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани сред богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА И ХАРАКТЕРИСТИКИ

• Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в Подробния устройствен план, като разработката не цели количествено, а качествено застрояване.
• Създаден е модерен ансамбъл от жилищни сгради за целогодишно обитаване, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор на разумна цена.
• Разработката предлага сгради с висококачествен дизайн и функционалност, ситуирани в среда с богата зеленина, удобни комуникации и комфорт на обитаване.
• Проектът дава реална възможност да бъде реализиран поетапно, при необходимост – от един до шест етапа на строителство, без това да понижава комфорта на вече реализираните сгради.
• Минимална плътност на застрояване – само 20%, което дава възможност за голяма площ за озеленяване.
• Предвиден е централен вътрешен двор, преливащ в парк, богато озеленен и благоустроен с детски площадки, водни площи и зони за отдих и рекреация.
• Обслужващите площи на комплекса са ситуирани в близост до входа, за да се намали рискът от пренаселване на комплекса с външни посетители и да се осигури по-добър комфорт на живот.
• Разработката отговаря на изискванията за достъпна среда.
• Правоъгълна функционална схема, отговаряща максимално на съвременните изисквания за обитаване. 
• Всички апартаменти са проектирани с благоприятно изложение и са със статут на жилище.
• Максимално унифициране на сградите (блоковете), което води до по-добър архитектурен ансамбъл и композиция.
• Постигане на ниска себестойност при проектиране и строителство, поради еднаквостта на жилищните модули.
• Осигуряване на паркирането по периферията на имота и в подземен паркинг, без това да нарушава комфорта на обитаване.
• Постигане на съвременен дизайн на сградите с достъпни материали и форми. 

Жилищният комплекс се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и с по девет надземни етажа

В тях са разположени 235 апартамента:
44 с една спалня
162 с две спални
29 с три спални 

Апартаментите се предлагат завършени по БДС, като предлагаме опция за завършване на апартаментите до ключ. ПРАВИЛНИК ЗА ВЪТРЕШНИЯ РЕД

Всеки собственик на имот в комплекса е длъжен да спазва Правилника за вътрешния ред, който да осигури спокойно и хармонично съжителство на обитателите на „Лабиринт“. Убедени сме, че само чрез ясни правила и ред ще осигурим на бъдещите ни клиенти необходимото високо качество на живот.

Според правилата, залегнали в Договора за управление и поддръжка,  всеки обитател е задължен да поддържа чистотата и реда в общите части на всяка сграда в комплекса, да опазва имуществото в общите части, както и да изнася битовите си отпадъци на определените за това места извън  комплекса. А също:

При извършване на строителни и ремонтни работи в собствения си обект да не допуска увреждане или замърсяване на общите части на отделна сграда или комплекса, както и да отстранява всички последици от такива дейности.

Да не извършва дейности в своя обект или в части от него, с които да изменя помещения, пространства или части от него, предназначени за общо ползване, както и да не нарушава архитектурния вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, фасади, топло и хидроизолации, пожарната безопасност или безопасното ползване на всяка сграда.

Да не поставя собствени вещи или устройства в Общите части, да не блокира пожарните кранове, коридорите, проходите, стълбищните клетки, резервните изходи и балкони.

Да не допуска малолетни и непълнолетни членове на неговото семейство или временно пребиваващи в обекта му лица да извършват действия, които нарушават установените правила за вътрешния ред или водят до нанасяне на повреди в общите части на сградата.

Забраняват се  извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели, във времето от 22 до 8 ч. сутринта и от 14 до 16 ч. следобед.             

Собствениците нямат право да инсталират каквито и да били конструкции, устройства и съоръжения по фасадните стени.

Те не могат да складират вещи и да сушат дрехи, поставени над нивото на парапета на балконите на сградата. А също да изтупват килими, дрехи, спално бельо и други от балконите и прозорците.

На обитателите на комплекса е забранено да приютяват бездомни кучета или други животни във входовете, стълбищните площадки и другите общи части на сградите, а също и да оставят своите домашни любимци без надзор и без необходимите предпазни средства (каишки, намордници и други). Те трябва да ги ваксинират с всички изискуеми ваксини и да спазват всички предпазни мерки, мерки за хигиена, включително и почистване на общите части от сградата.

В името на спокойствието и сигурността живущите в „Лабиринт“ нямат право да изливат вода и да изхвърлят отпадъци, както и да отвеждат директно дим и газове през прозорците, балконите и стълбищата на сградите.

Забранено е поставянето на табели, графични знаци, реклами, съобщения, плакати, картини и други подобни по фасадата на сградата.

За поддръжката на общите части всеки от собствениците заплаща месечно 0.65 лева за всеки квадратен метър от имота си.

СГРАДИТЕ

Спазени са всички показатели на застрояване, предвидени в ПУП, като разработката не цели количествено, а качествено застрояване. Създаден е модерен ансамбъл от жилищни сгради, отговарящ на съвременните норми за функционалност, естетика и простор на разумна цена.

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ

Жилищен комплекс се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и с по девет надземни етажа - с висококачествен дизайн и функционалност. В тях са разположени 235 апартамента, които се предлагат завършени по БДС, с опция за завършване до ключ.

Такса поддръжка и управление 

Месечната такса за поддръжката и управление на комплесът се начислява, както следва:

  • за апартамент: по 0.65 лв. от общата площ на апартамента;
  • за паркоместо: по 0.65 лв. от чистата площ на паркомястото;

 

Пример:

  • за 72.80 кв.м. апартамент - месечната такса за поддръжка се равнява на 47.32 лв. на месец.
  • за 99.06 кв.м. апартамент - месечната такса за поддръжка се равнява на 64.39 лв. на месец.

 

Списък на услугите по управлението и поддръжката на Комплекс от затворен тип „ЛАБИРИНТ“, предоставяни от Управляващата организация: 

 Общи части: 
• Почистване на прозорците на сградите в Комплекса; 
• Почистване на подземни и надземни паркоместа; 
• Почистване и поддръжка на подовите покрития в Общите части; 
• Почистване на стълбищата и стълбищните площадки, представляващи Общи части на Сградите; 
• Почистване на парапети, асансьори и други общи съоръжения в Сградите.

Прилежащата територия на Комплекса:
• Почистване на улиците, алеите и зелени площи в Комплекса от отпадъци и натрупани листа; 
• Почистване на снега по автомобилните алеи в Комплекса и пред входовете на Сградите;
• Поддръжка на зелени площи (подрязване, торене и контрол върху вредителите);
• Възстановяване на тревното покритие при необходимост(с изключение на паркоместата);
• Поддръжка и профилактика на напоителната система. 

Техническа поддръжка на Общите части: 
• Снабдяване с вода и електроенергия на Общите части чрез сключване на договор със съответното експлоатационно дружество;
• Поддръжка на инсталациите и съоръженията в Общите части на Комплекса, вкл.: асансьори, ВиК, съоръжения и уреди за контрол на достъпа /бариера, автоматични врати, четящи устройства и други подобни/; 
• Поддръжка на вентилационната система в Общите части /вкл. подземенпаркинг/;
• Поддръжка и експлоатация на пожароизвестителната система;
• Възстановяване на изтрита маркировка /вкл. на подземния паркинг/;
• Провеждане на аварийни работи.

Контрол върху достъпа до Комплекса:
• Осъществяване на контрол върху достъпа в Комплекса; 
• Извършване на идентификация на посетителите в Комплекса;
• Своевременни и адекватни реакции при констатирани нарушения на правилника за вътрешния ред в Комплекса.

Услуги, свързани с експлоатацията на Комплекса:
• Изчисляване на суми, свързани с експлоатацията на Комплекса; 
• Събиране на такси и заплащане на следните консумативни разходи, направени при експлоатацията на Общите части: /ел.енергия, вода, такса за асансьори и други/.
• Осигуряване на различни видове консумативи, необходими за текущата експлоатация на Комплекса.


Добави офертата към "Моите имоти"
Изпратете запитване за имота
Запитване за оферта:
Оферта №:6410 - Двустайни жилища с контролиран достъп
Офертата е публикувана от
Име: Георги Спасов
Тел: 0889395730
e-mail: georgi@balinovinvest.com
Заповядайте в нашия офис на адрес. :
 гр.Варна, Гаров площад "Славейков" № 4 а
Телефони за връзка:  + 359 52 608 111           +359 896 611 177
Пишете ни на:  office@balinovinvest.com
назад
© 2008 - 2017 Всички права запазени — Created: izberisi.com